Stolpe in!

Nattinnebandy är grejenTommys Syster på Barkis..
Här ser du vårt lag, Tommys Syster. Stefan, Emma och jag. (orkar inte skriva nått om matcherna, förresten min största uppgift blev inte att springa utan att vara försvarare). Vi lyckades ta oss till semfinal, vilket helt klart var över förväntan haha. Lurigt bara, när vi kom hem (Emma och jag) var vi eller jag var iallafall hur pigg som helst, tillslut kom vi på att jag kanske skulle bli trött ifall Emma bara somnade och slutade prata med mig, hon kan somna hur lätt som helst. Det fungerade ju, även om jag inte somnade förrän typ 3/halv 4 och så vaknade jag igen första gången typ klockan 5, somnade om, vaknade, somnade om..  höll på så fram till klockan 8 då äntligen alarmet på mobilen gick igång. (alarmlåt: Jonathan Johansson - Högsta taket, högsta våningen) Om du kände igen det kanske du har kollat mina bilder på bilddagboken. Aja, jag hoppade upp ur sängen, var kanske lite nervös inför dagen. Jag och Emma åkte och handlade lite frulle på Maxi, hämtade Puppe, sen åkte vi till Berga. Där var Erlandsson och Alexander, vi åt frukosten, och sen repade vi lite i Erlandssons källare, precis som vi gjorde inför Musik Direkt i Högsby. Myspys. Sen åkte vi till Kalmar. När vi kom in i staden började det lukta apmycket bränt i bilen, det var något med framdäcket, nu vet du! Lite läskigt var det iallafall haha. Aldrig varit med om en så stark lukta-bränt-lukt.

Några minuter efter klockan 1 klev vi in på Kalmar Teater, vilket ställe! Gillade det direkt. Pampigt. På kvällen efter att alla banden spelat, var det dags för Earth Hour, gött mos. Ute på larmtorget hände det lite grejer.
tidningens bild.
Sen ringde Mis och undrade var vi var, eftersom alla banden gått upp på scenen och fått blommor och After Eight, så vi sprang in, och ställde oss lite på sidan av scenen, då var det dags för prisutdelning. Tack Mis!  Vi tog oss till Riksfinal, och blev glada, wii..
Kvällen spenderade jag med dom på bilden. Drack lite te hos Erlandssons syster, sen kollade vi på Kidbrother, och det bästa, efter Kidbrother åkte vi hem till Puppe och gjorde mackaroner och köttbullar, oh vad hungrig man var. och oh vad gott det var!
Häng hos Puppe efter länsfinalen i Musik Direkt.
Trötta och skrattiga.




För tjyven!

Jobbet var trevligt idag, inte mer än trevligt kanske, men ändå ja, kul. det är soft. Ibland går det snabbare än det gjorde idag, men som sagt, ändå en rolig dag på jobbet måste jag säga.
Fast kvällen var ju helt klart bäst
, den var tipptopp! Jag cyklade till Stina, dags att virka...
Vi gjorde fruktsallad och bestämde oss för att kolla på filmen "Wimbeldon", och så virkade vi förstås. Det goa är att när filmen var slut (den var go förresten) så var det antikrundan, vilket det var förra gången vi hade kollat klart på en film och satt och virkade. Så självklart kollade vi på det, när det tog slut var det Plus, men det klarade vi inte mer än 10 minuter, så vi bytte till Aktuellt, sen var det dags för mig att åka hem. Till nästa gång har vi bestämt oss för att titta på Barnprogram istället, på kanal 10, ska börja sändas nu! Kul!!

Imorgon börjar en kanonhelg.
Den inleds med jobb och sen ska Tommys Syster ställa upp i Barkis (innebandy).
Här har ni laguppställningen och fakta om spelarna.

Tommys Syster ställer upp med följande lag till Barkis 2009:
Stefan Hammarlund:
Tidigare karriär som hockeyspelare, men har nu klivit ur skridskorna och satsar på innebandyn.
Antal specifika övningar inför Barkis: 1
Antal spelade matcher i Barkis: 0
Största uppgift på planen: Målskytt

Emma Rogö:

Har mest spelat fotboll, men är inte rädd för nya utmaningar.
Antal specifika övningar inför Barkis: 0
Antal spelade matcher i Barkis:  6-10
Största uppgift på planen: Indian (självutnämnd)

Annika Hammar:
Spelar innebandy, senast i lägsta divisionen, alltså div 3, i Sandbäckshult.
Antal specifika övningar inför Barkis: 1
Antal spelade matcher i Barkis: 6-10
Största uppgift på planen: Springa


haha jä, där har ni oss, så passa er imorgon!
puss och kram och sov sött.

Kontraster

Heeeeeej.
Idag tänkte jag berätta om min konstrast-helg.
Eller kanske kontrast-kväll:
1. Ta-med-dig-egen-dricka-fest i Timmernabben.
2. Sitta i en kyrkbänk tillsammans med några ungdomar, höra Magnus prata om Jesus.

Fast jag tror jag tar och börjar från början med hela helgen...
Men först vill jag be om en tjänst, innan du fortsätter läsa, tryck på länken www.myspace.com/vampireweekend och sätt igång låten "Ottoman", bra stämnings musik.

Fredag:
På kvällen åkte jag tillsammans med Henke, Josef och Bea till Berga.
Vi hittade den lilla, söta och enda (tror jag) sporthallen i Berga. Där spelade vi innebandy
tillsammans med några Bergabor, sedan åkte vi några hundra meter till Missionskyrkan och
kollade på Indevotion, första gången jag såg dom live. Dom var sjukt snygga på scen!

Lördag:
Nu är vi framme vid kontrasternaskväll. På dagen gjorde jag inte särskilt mycket, bara gick runt här hemma typ, peppade för kvällen, eller jag vet inte om jag peppade, försökte, bestämde mig för att inte åka på fest i joggingbyxor och t-shirt, tog jeans istället dagen till ära. Sen åkte jag till Shell och hämtade Linnea, till P-vik och hämtade Maria, Vi åkte till Timmernabben.
       Där var det p-p-p-party..med damlaget och herrlaget (innebandy). Vi åt planka, lekte lekar, jag kände mig lagom hemma, men det var iallafall roligare än jag tänkt mig, tillslut när folk skulle dra mot Kalmar så åkte vi hem, jag körde raka vägen till Monas Café där Emma skulle vara. Det var andakt just när jag kom, så jag smög in och satte mig längst bak. När jag satt där och kanske borde lyssnat på vad Magnus sa  (för nu kan jag inte riktigt återberätta det?! minns inte) så kom jag på att rubriken för nästa blogg kunde bli kontraster. Från en lokal full med ungdomar/vuxna som härjar/dansar/dricker/pratar (Högre och mer än om dom gjort som mig, inhandlat en Loka med smak av jordgubb och guava) till en missionskyrka i Oskarshamn, där i kyrksalen sitter 10-20 ungdomar, längst fram står en ungdomsledare och pratar om jesus och om livet. Sen sjungs det några lovsånger, sen var den andakten över.

Söndag:
Emma sov över till söndagen, vi och mamma åkte till Svalliden för att lyssna på en afrikansk kör. Det kändes nästan som att man var i Afrika igen, härlig känsla, dom spred glädje i rummet. Sen repade vi med Tommys Syster, ett roligt rep, nya låtar, gamla låtar, band-fika och det hände något med en låt, helt plötsligt bara landade det, finafisken!!
       På kvällen spelade jag innebandy med Henke, Josef, Carlsson, Stefan och VM-data? i Kristineberg. Kul var det. Fast det tog halva träningen att bygga upp ett förtroende, så man kunde få nån passning. Roligast var det ju när dom man kände sen innan var inne på planen samtidigt. hehe, men så ropade jag kanske inte efter bollen alla gånger heller. Ibland kändes det så uppenbart, man står helt fri, ändå väljer personen att passa till någon annan som inte står lika bra till. Aja, nästa söndag ska jag ropa lite mer.



Video på myspace.

Idag handlade det om internet och bloggar på P3 när jag tog min morgonpromenad. Om att alla vill ha uppmärksamhet och endel verkar skriva om allt och lägga ut bilder på allt och bla bla... nu ska jag tjata lite om mig själv och bla bla.. kanske blir lite tjatigt, men nu har jag lagt ut 2 videos på myspace från deltävlingen i Musik Direkt i Högsby, Malin filmade... www.myspace.com/annikasiri på första sidan ligger Tactic, ska du lyssna på The Contract får du klicka dig vidare på videos, det är spännande att se utifrån tycker jag själv, och man märker att det finns endel att jobba på, men för att vara första framträdandet så är jag absolut nöjd!!
Idag repade vi lite (Syster och Bror), tyvärr utan Emma som jobbade, men på söndag är det dags igen! Var verkligen kul att träffas idag!!
Nu är det mat! Mamma och brorsan har lagat soppa och bakat bröd. Det ni!!

Ha det så fint!
Kram Annika Pannika Pannkakssmet!!




En torsdag.

Idag vill jag blogga. Fast egentligen har jag inte så mycket vettigt att komma med.
Kan ladda upp en bild från musik direkt i Högsby. Hämtade bilder idag hos Malin, och även lite videoinspelningar, kanske laddas upp på myspace imorgon, det var roligt att se hur Malin bor också nu i hennes lägenhet, tyvärr lyckades jag dom tio minuterna jag var där att tappa bort cykelnyckeln... och jag som redan hade dåligt med tid, gick igenom mina fickor 10 gånger, tämde väskan, kollade in Malins lägenhet ännu nogrannare än den där första titta-på-lägenhet-för-första-gången-rundan, jag kollade utomhus två-tre gånger, ibland händer det att jag låser men lämnar nyckeln i låset, men inte idag,. Den var helt enkelt borta... så jag fick ringa mamma, fort hem och byta om sen åka och träna innebandy.





Finrummet fullt av svenska, arabiska och skratt...

Nu sitter jag uppe i blårummet (det kallas så eftersom dessa saker är blå: tapeterna, mattan, soffan, musmattan och tyget som skyddar midi-klaviaturet m.m) Det är tjockt med mysigt att sitta här just idag, varför? Jo för att samtidigt som jag sitter här hör jag ljud nerifrån finrummet, min mamma och pappa som pratar konstig svenska, avklippt, använder bara enstaka enkla ord och jag hör en liten flicka som spelar korong med sin storebror och pratar arabiska, sen försöker några lära sig "Blinka lilla stjärna där" vilket verkligen kan vara en utmaning, speciellt om man bara varit i sverige i 4 månader. Men sångpedagogen Lennart Hammar är självklart villig att ge dom en lektion i körsång, just i skrivandets stund förklarar han vad en kör är och att dom är en kör. Applåder, skratt, musik. Trots att det är lite svårt att kommunicera så verkar alla väldigt glada och nöjda. 
        Gästerna kom klockan 4, dom har spelat spel, fikat, tränat svenska, jag har varit med litegrann, men jag får minuspoäng, för jag hade svårt att slita mig från datorn. Jag har nämligen dammat av inspelningsprylarna, kopplat in ljudkortet och midiklaviaturet igen, suttit och spelat in en ny idé. Det var apkul!! Så länge sen, och jag kände inte någon prestationsångest, vilket är konstigt eftersom jag nyligen var på en grym konsert med grymma musiker, Jons och Carlsson projektarbete "Crossroads", sjukt duktiga var dom! Just då fick jag lite ångest, önskade att man nött lite mer och sånt, men idag hade jag inte det, jag gav mig till och med på trummor (Midi),  det var apgutt haha....

Förresten, en liten kommentar om melodifestivalen också.. helt galet. Jag hade två önskningar inför finalen... dom löd:
1. Jag hoppas att Caroline Af Ugglas kommer tvåa, eftersom hon är så go coh äkta, vill inte att hon ska vinna eftersom schlagereuropa säkert ändå inte skulle fatta hur grym hon är, och då blir kanske massa svenskar sura på henne sen.
2. Jag hoppas att operalåten vinner!!

Huuur kunde svenska folket vilja samma sak som mig när det gäller melodifestivalen?
Jag trodde inte det var sant. Tjockt med najs som man säger om man kommer från Stockholm!

Nu ska jag iväg till Staj och virka lite!!
15 Mars, Söndag 18.59
puss och kram!!


Jag bakom bastuban och Kusinen brevid.


Utkast: Några meningar...

Några meningar om min dröm natten till igår...
  1. Jag åt naturgodis, och det var mumma!!
  2. En kompis hade bytt identitet från "Människa" till apa, fast på engelska, "Monkey" hm..  VAA? Så då hade hon inte längre rätt att gifta sig med sin pojkvän, för en apa kunde inte gifta sig med en människa.
  3. Jag var tillbaka i skolmatsalen på Oscarsgymnasiet och i salladsdisken kunde man få rivnamorötter tillsammans med bananskivor, det ni!!
Ja och sen var det dethär med Internationella kvinnodagen (8 mars) och det gick precis som jag hoppades på i förra blogginlägget, Hanna and the Squinters och vi (Syster och Bror) gick vidare + 2 band till.
Det var riktigt kul med livedebut. Fast lilla Annika Pannika Pannkakssmet var nog allt lite nervös, inte för själva spelandet och sjungandet, men för att prata i mikrofonen, när vi kör med Tommys Syster så vägrar jag ju att prata i mikrofonen!

Hur visade sig nervositeten....
1. Jag blev kall om fingrarna ungefär klockan 18 när allt började, men det löste sig, jag hade ju tid på mig att värma upp dom!
2. Jag kissade hur många gånger som helst. Sammanlagt har jag räknat ut att det landade på ungefär 15 gånger.
    (1 gång hemma, 1 gång hos Erlandsson, 5 gånger hos Emma, 7 gånger på tegelbruket, 1 gång när jag kom hem)

8 Mars handlade ju om mer än Musik Direkt och min nervositet. 8 Mars blev en helmysig dag som började med ett rep i Erlandssons källare, vi körde igenom låtarna sedan blev det en pang-frulle, och innan vi åkte för att soundchecka så spelade vi lite till, utökade repertoaren... Raymond och Maria - Ingen vill veta var du köpt din tröja, Veronika Maggio, och några gobitar från Astrid Lindgren-sagor. Sen åkte vi och soundcheckade, och trodde kanske att vi skulle behöva hänga på tegelbruket resten av dagen, men icke... så vi åkte hem till Emma och spelade spel och lagade mat, vilken tipptopp-dag!! Några timmar senare åkte vi tillbaka till tegelbruket.

Tjollahopp!!!



Syster och Bror

Imorgon är det dags för Musik Direkt, och dags för livedebut... på självaste internationella kvinnodagen, därför tycker jag absolut att vi (Syster och Bror) och Hannah and the Squinters ska gå vidare! Idag har vi repat, jag känner mig riktigt laddad, och än så länge inte nervös alls, men det kommer att komma när det börjar närma sig. Imorgon ska vi börja dagen med frulle och morgon-rep i Berga, senare blir det soundcheck m.m. Såhär pepp ska jag försöka vara imorgon...


Hoppas vi ses på kvällen, sålänge kan du ju plugga text...www.myspace.com/annikasiri
Puss och kram Annika




Avundsjuka.. men bara lite lagom.

Imorse kom jag lite tidigt in till stan innan jobbet, så jag passade på att ta ut pengar på minuten, ställde cykeln utanför systembolaget, sen gick jag in på Flanaden. Det var då det hände, jag blev lite avundsjuk. Jag är rätt bra på att vara det, tyvärr. Idag blev jag lite avis på hela grejen med gamlingarna på Konditori Flanaden.
       Feting vad mysigt dom såg ut att ha det. Det satt några gäng och fikade och pratade. Längst ut satt ett gäng gubbar och snackade lite sport, caféet såg rätt fullt ut, längre in skymtade jag två kvinnor eller tanter. hm, någonting mitt imellan? Dom såg lite runda och goa ut, de såg ut att ha det mysigt iallafall och de såg väldigt nöjda ut och så luktade det kaffe och nybakat och så klirrade det lite om porslin.
       Fast  det finns ju verkligen en stor risk att jag har romantiserat hela situationen. T.ex dom två kvinnorna eller var dom tanter, aja hur som helst, dom två, dom lär ju ha suttit och klagat järnet på vädret, försenade tidningar på morgonen, för dyra äpplen inne på domus eller något annat gutt att klaga på... och Kaffe? jag gillar ju inte äns kaffe, dricker aldrig det, brukar kalla det kloakvatten, (fast på senaste tiden har jag börjat gilla kaffeglass och kokosbollar med kaffe i, illa!)
       Romantiserat eller inte, jag kan hoppa över att bli rund, men resten vill jag nog ha när jag blir pensionär. Tidiga mornar på Konditori Flanaden med vänner och kaffe. äh, jag hoppar nog kaffet och klagandet. Men resten vill jag ha! och jag vill sitta där och bara slöa och ha massor tid att göra ingenting... bara sitta där, mysa, prata och göra en 19-åring som passerar lite avundsjuk, men bara lite.



RSS 2.0