Uppsala-blogg

okej, nu sitter jag i "Mässhallen" i Upssala Konsert & Kongress.
Här kan man göra allt möjligt. Trycka på t-shirts, göra pins, digital-repa,
få en porträttmålning m.m, idag är en rätt lugn dag, eller vi har ju och ska
ju göra en del, men vi tävlade igår, så det viktigaste är gjort hehe..
Ikväll är det en ny finalkväll,  imorgon är det prisutdelning.
Vi gjorde vårt bästa igår såklart, men feting vilka grymma musiker det finns... 
Fast hela riksfestivalen är ju ett pris bara det! :)
Konsert & Kongress är en stooor byggnad som man lätt kan vimsa runt i. 
Igår hann jag sätta igång ett larm och emma stoppa rulltrappan..
 
Tjaaa
 
 
 
 

En resa till Uppsala.

Imorgon åker "Syster och Bror" till Uppsala. Det kommer nog bli ett äventyr. Ska bli riktigt kul iallfall! Innan jag åker ska jag jobba och prata i P4. Lite inför Musik Direkt, och så ska vi vara utmanare på "Listan", en lista som är öppen för band i Kalmar län, där man röstar fram tre band varje vecka. Vi ska tydligen vara utmanare med "The Contract", så har du tid kan du ju rösta på oss heh, eller bara lyssna på låten www.myspace.com/annikasiri. Om du vill läsa mer om listan kan du gå in på denhär länken Sveriges Radio P4 Kalmar.


Syster och Bror. Såhär såg vi ut i Kalmar.

Jag kommer hem igen på söndag.
Får se om jag bloggar något från Uppsala, vore allt lite kul.
Men ha det så fint allihopa.

PUSS!

11-0

Nej vi vann inte med 11-0, och nej det var inte innbandy, det var fotboll!!  Vi lyckades förlora med 11-0 i fotboll mot Lindsdal i fredags. Fy vilken ont-i-magen-match. Trots den stora förlusten hade matchen sina ljuspunkter, t.ex att min pappa kom i halvlek. Han har nog inte sett en enda fotbollsmatch jag spelat, och jag har spelat kanske 8 år. Mamma är likadan. och det gäller ju innebandyn, som jag spelat minst lika länge. Fast det var ju lite överdrivet, mamma har ju skjutsat några gånger till några matcher. Så 4-5 stycken har hon nog sett. Lustigt att man fortsatt egentligen, fast dom har ju alltid uppmuntrat mig, och orkat med alla mina matchreferat när jag kommit hem.
Iallfall, pappa kom för han hade varit i Kalmar. Han var söt och peppade oss, trots mina försök att hyscha ner honom, det märks ju lixom på ordvalen hur många fotbollsmatcher han har sett i sitt liv haha... men jag blev väldigt glad när han kom. Det fanns fler ljuspunkter, man såg inställningen hos några i laget, hur dom inte vek sig trots nivåskillnaden för dagen. (jag säger för dagen, för jag tror verkligen vi kan ta dom nästa gång, med bättre förutsättningar). Inställningen var iallfall bra!! och stundtals var spelet det också.
Efter matchen fick jag order om att jogga ner för att jag skulle få vara bänkvärmare på a-lagsmatchen dagen efter. Dags för A-lagsdebut. Wohoo hah..surt bara att man spelat 90 minuter (första gången sen jag började spela fotboll igen) och dessutom fått sina smällar.
När jag vaknade på lördagsmorgonen hade det inte blivit bättre. Gick/haltade/hoppade/sprang runt lite här hemma, men kände att det skulle gå, det var inget allvarligt, bara yttre grejer. Efter jobbet åkte jag direkt till timmernabben, missade uppvärmingen pågrund av jobbet. Jag fick värma bänken tills det var 5 minuter kvar av första perioden, sedan fick jag spela hela andra halvlek. Snacka om nivåskillnad, heh, men det var kul att spela. Hade varit ännu roligare om man inte haft en match i benen sen gårdagen.  vI förlorade med 3-1, mot serieledarna, så vi får nog vara nöjda.
På kvällen var jag hos Simon-brandman, vi var ett gäng där som kollade på eurovision.
Jag vet att jag inte borde klaga eftersom ingen tvingar mig att kolla på det.
Men fy vad avklätt det är, jag kan nästan inte titta, är jag pryd?sex, sex, sex. Förstår inte, som den killen i vita kläder, och "magtröja" det är bara för mycket. Eller gladiator-killarna... och många av tjejernas kläder och danser, jag fattar inte...


Det ser ju inte ut som att vi förlorat med så mycket iallafall haha...
(Kunde inte hindra pappa från att ta kort, nu när det väl finns så
ska man la använda det heh)

Om några timmar kommer Syster och Bror hem hit, och då ska vi ha stämrep.
Sista repet inför Musik Direkt. På onsdag eftermiddag åker vi till Uppsala.

Puss och hej.

Undret med brödet och fiskarna

Efter repet med Syster och Bror igår, var jag hembjuden till Alexanders
kompis Mats-Ola på Tacos. Maten stod på bordet ungefär klockan 10,
vi hann prata och disskutera en hel del intressant. Vid 1 när jag kom hem hade jag hunnit
bli lite hungrig igen, jag hittade ett av mina favoritbröd, mamma köper det ibland, det är runt, tunt, nästan som tortillas fast större och luftigare heh, iallfall, jag bröt av en bit av brödet, fixade smör och ost, sedan på stående fot (som alltid typ) i köket stod jag och åt och njöt. När brödbiten var påväg att ta slut skulle jag börja ordna en ny, då upptäckte jag något konstigt. (obs. såhär hade jag aldrig tänkt om jag inte just varit hos en prälle och med Alexander och disskuterat saker i bibeln), jag upptäckte något konstigt. Brödet var helt igen. Som om jag inte rivit av en bit. Jag tuggade på brödet i munnen och undrade om jag blivit knäpp, kände efter på smaken, hade jag typ glömt att jag tog ett annat bröd?
Iallafall, så ler jag för mig själv och tänker att det var ju snällt Gud. Mitt favoritbröd, fixar du så att det aldrig tar slut nu? Som i undret med brödet och fiskarna. Jag kunde iallfall inte släppa det, i påsen låg 4 runda bröd, jag tog ut det översta, det var helt. Det var det andra och tredje brödet också, så kommer jag till det fjärde, nästan så att pulsen gått upp lite,  men på det fjärde brödet är det avrivet en liten bit, precis en sån bit som jag tagit för 5 minuter sen. Grejen var bara att jag glömt att efter att jag tagit min bit bröd ur påsen så hade jag vänt på brödpåsen eftersom den låg upp och ner, hahaha...

Ännu roligare är att när jag i morse kom ner till kylskåpet och skulle fixa min frukost,
låg det en påse i kylen, vad tror ni det ligger där i? Jo små fiskar, sånna har jag aldrig sett i vårt kylskåp. Det var inte direkt torsk i pappersförpackning. Små, hela fiskar...


Syns kanske inte så tydligt, men i den vita påsen ligger fiskarna.

Ikväll ska jag spela fotbollsmatch mot Lindsdal.
Det är peppet.
Vi hörs och ses!

Kram Annikapannikapannkakssmet.


Inspelning


Happ, happ. Idag är det mulet ute, jag bara säger det, vet inte varför. Men det gör inget, jag tycker att det är rätt mysigt faktiskt. Blir lite pepp av det. I söndags spelade jag in med Johannes som jag skrev i förra inlägget, då bestämde vi att vi skulle spela in lite på måndagskvällen också, han skulle skriva en låt till dess, hah,
så när jag kom till honom efter fotbollsmatchen (som slutade 2-2, skitsurt, vi ledde med 2-0 efter första) klockan halv 10 så hade han skrivit en mysig låt med gitarr och sång.. och jag la på lite trumpet och sång, och sedan satt jag på golvet och spelade in lite klockspel, det sista som lades på var tamburine av Johannes, som ni ser på bilden. Sen var klockan halv 1 och det var verkligen dags att åka hem. Rubriken på dagens inlägg är ju inspelning, det blir lite sånt idag med nämligen. Eller idag blir det bara mixning. Johannes håller på med sitt examensarbete och kör hårt med sig själv, inatt har han studiotid 00.00 till 08.00, jag tänkte hänga på lite och stötta. heh.. men först ska jag ut och jogga och kolla på semifinalen i Eurovision, Malena är ju med, och låten är grym!



Förresten, har kommit in i en Håkan-period.
Favoriterna just nu är  "Nu kan du få mig så lätt" "Gårdakvarnar och Skit" "Går vidare" Så gott att man nästan tuppar av.

Godnatt på er sen.
Godnatt.





Hej Bertil!


Nu har jag kommit på vad ett av mina framtida barn ska heta, om jag får en kille ska han heta Bertil. Min farbror heter det och namnet är hy sjukt sött. Sedan om jag får en kille till blir det ett dubbelnamn.

I lördags repade jag med Tommys Syster. Emma hade varit duktig och fixat bandfika. Efter repet hängde vi lite hos Ida, sen åkte jag Missionskyrkan, dags för Monas Café.
På söndagen var det dags för Tommys-rep igen, sen rep med Syster och Bror och sen spelade jag inte lite trumpet och sång med Johannes. En dag som gick fort kan man säga.


puss och hej.

Kalmar

Idag blev det en heldag i Kalmar tillsammans med Stina och Malin.
Shopping. På önskelistan stod bl.a "fina sommarklänningar med blommor på".
Dom var svåra att hitta, men så är det alltid när man tänker sig något innan.
Hittade klänningar som var fina men inte som jag tänkt mig från början hehe,
men dom var fina dom med, på sitt sätt, sen köpte jag lite annat också.

På kvällen hade vi bestämt oss för att gå på bio. Vi hade Hannah Montana
som första val, men så var den dubbad, och då blev det istället "State of Play",
lite annat stuk på den haha, thriller. Vad ska man säga? Bra film, vet inte om jag
varit så rädd någongång under en film. Jag kollar inte på skräckfilmer,
så jag har ju inte sätt så mycket men puuuh. Jag blev så rädd att jag satt och höll
i Stajnas knä, och tillslut höll jag på att få en skrattattack, för att det var så
spännande/läskigt, ungefär som när man skrattar när någon slår sig...                                                                                                                                                                                         
Stina och Malin efter filmen.

Efter Kalmar åkte vi hem till mig och åt mackor och fruktsallad så klart.
Imorgon blir det Hotellfrukost på Hotell Ett (Stinas jobb) med jobbet. Kul kul!
På kvällen får ni gärna gå på Erlandssons projektarbete på Ungdomens Hus
klockan 19.00 då kommer 4-5 band att spela, ett av dom är "Syster och Bror",
det ni!!

Godnatt på er!

Det handlar om helgen.

Det har blivit måndag, dags att berätta lite om helgen som varit.
Valborg spenderades i Berga. Först med Berga Blås och sedan
hemma hos Patricia.

På fredagen blev det massa fotboll, först egen match med b-laget,
mot Trekantens IF, som slutade 0-0, det får vi nog vara nöjda med.
Sedan kollade jag på Kalmar FF för första gången i mitt liv.. och så
går dom och vinner!!

På lördagen jobbade jag, och trodde att jag skulle vara hemma på kvällen,
eftersom det inte var något Monas Café, men så var ju Jocke hemma.
Så på kvällen åkte vi ut till Gunnarsö, coolt månljus och fruktsallad, kvällen
avslutades med en film,

På bilden ser du vad jag gjorde i Söndags!!


Jag och tilda åkte inlines i typ 3-4 timmar. Vi tog ju såklart några pauser,
typ gick in på maxi och handlade lite, och så... på kvällen kom Staj hem
till mig... vi kollade på film och spelade Take 2. ohh!

Det var den helgen det.
Nästa blir det en hel del Tommys. Mums.

Godnatt!!

RSS 2.0