Uppföljning


Tidigare inlägg: Vad det är och kan användas till.
 
Ja men så då, serru, är objektifiering av människor en dålig ide.

 

Kommentarer
Tobias

Du får nog definiera vad "objektifiering av människor" egentligen innebär för att man ska kunna följa dig så långt som att det är en dålig idé. Gör vi inte alla den vi älskar till ett objekt till exempel? Många sätter dem närmast på piedestal och dyrkar denna person som om det inte finns något annat i livet. Jag skulle nog drista mig till att säga att alla som någon gång älskat någon har även objektifierat en annan människa. Meningen är då omvänd från din ingång; att objektifiera innebär inte nödvändigtvis att man förminskar utan kan tvärtom innebära att man gör dem förmer - för nog är det skillnad på kattguld och diamanter, om än skönheten bara är i betraktarens öga?

Svar: Läs föregående inlägg - det är vad jag menar med objektifiering. Alternativt se på en tv-reklam för bilar med en person i bikini bredvid, med för mig tveksam koppling till själva bilen och som jag tror påverkar både dig och mig och hur vi förhåller oss till människor i vår vardag.
Annika

2014-06-04, 22:13:19
Anonym

Hur tror du att tjejen i bikini bredvid bilen påverkar dig och dig då?

Svar: Orden jag skriver känns så platta och jag brukar aldrig diskutera på internet, eftersom "alla skriver på internet" och då hörs det ändå inte vad någon säger. När du nu ställer frågor så får jag ju motvilligt svara trots vad jag just skrivit. Min tanke är att hon förmedlar en variant av vad det är att vara kvinna. En vanligt förekommande variant i reklam. En passiv. En att titta på. En som ska behaga, något brevid en vara som ska köpas. Kvinnan ska vara vacker, en prydnad, att utsmycka bilen med. Om jag nu inte missuppfattat helt, kanske är det tänkt att hon bara sak slingra sig lite på motorhuven för att bli varm och sen åka och bada i sin bikini.

Inga mer följdfrågor nu helst.
Annika

2014-06-07, 12:37:23
Tobias

Jag råkade trycka "Skicka kommentar" ovan innan jag skrivit in namn:(

2014-06-07, 12:38:45
Tobias

De skulle givetvis stå "dig och mig", inte "dig och dig".

Jag ska väl inte fråga mer då om det är så du känner inför det hela. Kul kommentar om att bada förresten:)

Svar: och jag skulle inte skriva "alla skriver på internet" utan = "Alla SKRIKER på internet"en väsentlig skillnad i vad jag ville ha sagt med det uttrycket :)

Ha det!
Annika

2014-06-09, 20:35:10

Skriv gärna en kommentar här:

Namn:

E-postadress: (publiceras inte på bloggen)

Kommentar: