Feting

Feting vad varmt det var i Lund idag.

Aha... ja! Jag klarade att få ihop 6 h!! Så nu får jag skriva.
Jag har valt att köra vårlöftesrapporten (se förra inlägget).

För förra veckan:

1. Handla ekologisk mat: Jag kan faktiskt bättre.
Hade förresten köpstopp ett par dagar när bankomaten svalt kortet,
det var faktiskt ganska skönt.

2. Göra något nytt: Gått i ett demonstrationståg för första gången
i mitt liv. Det var en häftig upplevelse!


3. Veckans skänk eller släng:
 
Godnatt!
 
 

Kommentarer
Tobias

Köpstopp är alltid bra, mest för att man har ännu mer pengar att göra av med när det tar slut:-)

Jag har bara gått i en demonstration i mitt liv och fann det som en ganska bisarr upplevelse. Det var i Malmö 2009, en demonstration för Israels rätt att existera. Den tidigare demonstrationen hade brutits upp av polisen sedan de inte kunde skydda den mot vänsterextremister och islamister. Bl.a. läste jag efteråt en intervju med en gammal tant som hade överlevt förintelsen. Hon hade blivit äggad och hon sade att motdemonstranterna hade skrikit judehora efter henne. Hon var skärrad för det hade inte skett sedan hennes tid i Polen. Då tyckte jag att det fick vara nog. Så jag gick på den uppföljande demon med några judiska vänner. Säkerhetspådraget var enormt och vi blev genomsökta av polisen för att ens få komma in. Väl där så möttes vi av motdemonstranter på andra sidan torget som skanderade diverse fula ord och under demonstrationen såg jag minst en Hamasflagga och en Hezbullahflagga vaja bland motdemonstranterna, som alltså återigen bestod av autonoma grupper, islamister och lite diverse. Minst fyra gånger sköt man stora raketer rakt in mot vår demonstration varav en exploderade mot stadshusets vägg ca 20m upp i luften. På vägen ut beordrades vi att skingra oss längst med olika på förhand bestämda rutter med judiska säkerhetsvakter stationerade längst vägen som koordinerade med polisen. Längs med vägen körde det bilar med araber som hade fönstren nervevade, palestinska flaggor vajande ut från dem och det skanderades slagord på arabiska. Vid minst ett tillfälle spottade bilisterna efter oss (de insåg väl att eftersom vi gick i grupp och inte såg ut som dem så kom vi nog från demon).

Dagen efter stod det i tidningen att det varit en "relativt lugn demonstration". Ridå. Det blir nog min sista demonstration.

Svar: Vilken "all-in" demo du valde!
Fika nästnästa vecka?
Annika

2014-03-13, 14:49:08
Tobias

Jag ska ned den 20:e för ett möte med min nya handledare på em. Kanske kan du den dagen?

Nu kom jag att tänka på den stackars äldre damen och en äldre herre judisk herre vi eskorterade ifrån demonstrationen. Damen var så rädd när vi gick därifrån, som nog hade testat nerverna rejält redan, att hon skakade i hela kroppen när motdemonstranterna skrikandes körde förbi oss. Hon andades inte ut förrän hon satte sig i sin bil på en skyddad parkeringsplats. No country for old women, så att säga.

Svar: Va synd jag ska hem till småland tisdag till lördag så då är jag inte här!
Annika

2014-03-13, 18:17:06
Tobias

Jag ska till Pontus examensfest den 29e så vi kanske kan ses däromkring?

Svar: Inte omöjligt!Min mamma är i Skåne då, men vi kan se lite, det hade varit skoj tycker jag!
Annika

2014-03-16, 18:23:34

Skriv gärna en kommentar här:

Namn:

E-postadress: (publiceras inte på bloggen)

Kommentar: