Vill berätta

 
Jag vill bara säga att jag håller på att undersöka det här med att
lägga nykokta ägg i kallt vatten för att de ska bli lättare att skala.
Jag undrar om det verkligen stämmer.

Anteckningar. Obs, ingen slutsats att rapportera!
  • Början av juni
    La nykokta ägg i kallt vatten. Supersvåra att skala. (Ägg från
    grannhönsen, kanske är den avgörande variablen inte kallt
    vatten, utan istället hur färska äggen är)
  • Mitten av juni
    Struntade i kallt vatten efteråt. Jag skalade tyvärr inte
    äggen, syrran gjorde det dagen efter, har glömt fråga.
  • Slutet av juni
    Struntade i kallt vatten efteråt. Att skala gick alldeles utmärkt.
    (enligt bäst-före-märkning ett par veckor för gamla, men det
    är ju inget att följa när de förvaras i kylen).
 
 

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar här:

Namn:

E-postadress: (publiceras inte på bloggen)

Kommentar: