En tisdag, igår.

Markus fyllde år igår så vi var ett gäng hemma hos honom.
Han bjöd på "tysk" potatissallad. (Jag åt inte korven som
serverades till, vilket betyder att jag snart närmar mig
veggie 2 månader!!!)


Efterhäng på Porchen med te. Lätta steg upp för mina
trappor hem.

Go tisdag!



Kommentarer
SG

Var god undvik alla dessa anglicismer! Du har faktiskt läsare som är allergiska mot dylika otyg. En "Porche" är en bil (och inte åker du väl sådär oklimatsmart eller vad ni nu kallar det när riktiga män som mig(?) kommer farandes?:) och jag skulle nog ringa dina föräldrar om du "efterhängde" i bilen med en kille dagarna i sänder. "Veranda" är det svenska ordet och glöm inte det.

Jag är rädd att du börjar bli amerikaniserad, Annika. Apropå tyskar och vegetarianer så har jag precis tagit reda på att Hr Rikskansler Hitler visst var vegetarian och inte bara åt vegetariskt på grund en dålig mage. Tvärtom påstod han att han fick ont i magen om någon lagt köttbuljong i hans soppa!:

"Ofta beklagar man att man lever i en tid när man ännu inte vet hur den nya världen kommer att se ut. Men en sak kan jag säga alla köttätare: Den nya världen kommer att vara vegetarisk!" Adolf Hitler

Själv går jag på en strikt diet bestående av irländska barn, som Jonathan Swift rekommenderade. Inte mums precis men om man ska gå efter exemplet Hitler och devisen "du blir vad du äter" så verkar det mer humant... :-)

2013-10-04, 18:57:54
Annika

Aldrig att jag skulle ändra mitt skriv sätt för att det skulle passa mina läsare bättre.

Jag vill gärna undvika stavfel, men språkpoliseringen ägnar jag mig annars åt när jag pluggar, inte på min blogg, här får jag blanda, hitta på nya ord, leka med ord, hur mycket jag vill, t.ex. svenska om engelska ord...Veranda är föresten ett fint ord, men det fångar inte riktigt den amerikanska upplevelsen att använda det kände jag...

Hur kom tyskarna in i bilden?

Jag förstår inte hur en smart grabb som du inte tagit steget till vegetarianism... let me know when you're there!

Hoppas du har det bra i Sverige!

2013-10-04, 19:38:26
SG

Ok att "veranda" inte fångar upplevelsen men jag vill ändå mena att "Porchen" med stort "P" faktiskt redan är ett vedertaget uttryck och det betyder en specifik bil av bilmärket Porche. Har han en "rocking chair"(för att "gungstol" inte riktigt fångar den amerikanska upplevelsen:) där också som i alla amerikanska filmer?

"Han bjöd på 'tysk' potatissallad. (Jag åt inte korven som serverades till, vilket betyder att jag snart närmar mig veggie 2 månader!!!)" Där tror jag tyskarna (och vegetarianism) kom in i bilden.

Vegetarianism är som regel ganska smaklöst i meningen att det är köttet som ger smak i min mening. I övrigt kan jag bara komma på en man jag genuint sett upp till som varit vegetarian (och nej, det är inte Adolf Hitler!:): Sir Alan Clarke. Vid ett berömt tillfälle var han på en bjudning där värdarna inte fått reda på att han var vegetarian och endast hade vilt på menyn. När han blev serverad uppstod det så klart problem. Efter en stund ställde han sig dock upp och proklamerade högt något i stil med "I gather this creature hasn't passed the inside of an abattoir, therefore I shall eat it." Det är rätt sympatiskt tycker jag. I övrigt så kan jag mycket väl övergå till vegetarianism bara jag slipper leva ut ideologin. I den katolska meningen att moral och etik inte behöver vara detsamma så gör jag det gärna. Med andra ord, om jag bara får lov att äta hur mycket kött jag vill så har jag inga som helst problem med att bli vegetarian:).

Här är helt ok men inte mer än så. Man längtar ju inte direkt efter den tid som kommer. Ha det fint själv!

2013-10-07, 20:07:49

Skriv gärna en kommentar här:

Namn:

E-postadress: (publiceras inte på bloggen)

Kommentar: